Az online pénztárgépet szorgalmaznak magánegészségügyi szolgáltatók

A magánegészségügyi szolgáltatói szektor “kifehérítése” érdekében az online pénztárgépek bevezetését javasolja a kormánynak a kedden megalakult Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete.

Az MTI-hez  eljuttatott közlemény szerint ugyan az egyesület tagjai által működtetett privát egészségügyi központokban a térítésköteles szolgáltatások árát hivatalos árlista alapján határozzák meg és teszik közzé, valamint számlát állítanak ki az ellátásról, az egyesület tagjai szerint elengedhetetlen a magán egészségügyi szektor átláthatóságának fokozása és a működési szabályok betartása.
Ennek egyik eszköze lehet az online pénztárgépek használata, ezáltal tartják lehetségesnek a nem az előírásoknak megfelelően működő rendelők és orvosok jelenlétének megszűnését – olvasható a közleményben.

Az újonnan létrejött szervezet a közeljövőben saját védjegyet hoz létre, amelyet a tisztességesen működő magánszolgáltatóknak kaphatnak meg és használhatnak. A védjegy megszerzéséhez szükséges részletek és kritériumok az ősz folyamán ismerhetők meg. A védjegyet évről évre meg kell majd újítani, és az elnyeréséhez szükséges feltételek teljesülését a köztes időben, az auditálásban részt vevő cégek szigorúan ellenőrizni fogják.

A szakmai szervezetet tizenkét magánszolgáltató alapította.
A közlés szerint a szervezetet megalapító vállalatok tavaly több mint félmillió orvos-beteg találkozót és ötmilliónál is több diagnosztikai vizsgálatot végeztek, és saját tapasztalatuk szerint évről évre egyre több páciens választja a magánellátásban elérhető szolgáltatásokat. Az egyesület tagjai 4,5 milliárd forint adót fizettek be, és 3300 ember számára biztosítanak munkahelyet.

A tagok úgy vélik, hogy az Egyesület megalapítását követően hatékonyabban tudnak majd párbeszédet folytatni az ágazat szereplőivel, valamint fellépni “a közös ügyek érdekében”, képviselve a pácienseket és a megbízhatóan működő magánszolgáltatókat egyaránt.

 

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>