Összefogás a könnyebb légzésért

A krónikus obstruktív tüdôbetegséget (COPD) világszerte a halálozás és a rokkantság okai között tartják számon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint az összesített halálozási adatok 5 százalékát teszi ki, de ennek sokszorosa a betegségben szenvedôk száma. Fôbb tünetei a légszomj, köhögés, nyákos köpettermelés, az idô elôrehaladtával folyamatosan romlik a beteg állapota. A rendszeresen használt gyógyszerek segíthetnek a súlyos állapotromlások megelôzôsében.
A Boehringer Ingelheim április elején bejelentette a Weill Cornell Medicine-nel való együttmûködést, amelynek célja új kezelési típusok felfedezése a COPD terápiájában annak érdekében, hogy az új kezelési módok megállíthassák vagy visszafordíthassák a betegség progresszióját. Az új, hároméves együttmûködés a Weill Cornell Medicine genetikai gyógyszerekkel foglalkozó részlegének a krónikus légúti megbetegedésekre vonatkozó egyedülálló szemléletét, illetve a légutak helyreállítására irányuló új terápiás lehetôségek vizsgálata terén nyert tapasztalatát, valamint a Boehringer Ingelheimnek a légúti megbetegedések terápiájának felfedezése és kifejlesztése során nyert tapasztalatát egyesíti. „Nagy hangsúlyt fektetünk a korai szakaszban lévô innovációra, és hogy elkötelezettek vagyunk új generációs orvosi kezelések kifejlesztésében a COPD-ben szenvedô betegek számára.” – mondta el dr. Clive R. Wood, a Boehringer Ingelheim alelnöke, a vállalat felfedezô kutatásokkal foglalkozó részlegének vezetôje. A cég kiemelt figyelmet fordít a legújabb tudományos eredményekre, és ez – a hosszú távú szemlélettel együtt – stabil hátteret nyújt áttörô jelentôségû, új generációs orvosi felfedezésekhez. Az új projekt egy újabb állomása annak a hosszú távú stratégiának, amely azon a páciensek életminôségének javulását célozza, akik betegségére még nincs gyógymód.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>