A Johnson & Johnson és a Yale egyetem együttműködése

A Johnson & Johnson – Janssen Research and Development, LLC nevű leányvállalatán keresztül – újszerű együttműködési megállapodást kötött a Yale Orvostudományi Egyetem Open Data Access (YODA – Nyílt adathozzáférés) projektjével. Ennek értelmében a YODA független testületként vizsgálja az orvosok és a kutatásvezetők által a Janssenhez küldött, anonimizált klinikai adatokhoz való hozzáférés iránti kérelmeket, és hozza meg a végső döntést.

Ez az első alkalom, hogy egy gyógyszeripari vállalat egy független harmadik féllel működik együtt a klinikai adatokra vonatkozó valamennyi kérelem elbírálása és a döntés meghozatala érdekében. „A YODA-val kötött megállapodásunkkal létrehozzuk klinikai adataink megosztásának szabványosított, független, átlátható és megismételhető folyamatát” – nyilatkozta dr. Paul Stoffels, a Johnson & Johnson tudományos vezetője és gyógyszerészeti elnöke.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>