A magánrendelők megússzák, a patikák nem

Az egészségügyi szolgáltatók közül csak a gyógyszertárak lesznek a jövőben online kapcsolatban az adóhatósággal. Történik mindez annak ellenére, hogy tavaly a lakosság több mint negyede vett igénybe magánfinanszírozású egészségügyi ellátást, és a NAV szerint a szolgáltatók közül jelentős számban felejtkeznek el a nyugtaadási kötelezettségükről – írta a Világgazdaság.

Jóllehet, az online kasszarendszer bevezetésével a kormány célja a feketegazdaság visszaszorítása, az eltitkolt bevételek legalizálása, az egészségügyi szolgáltatók közül ilyesmi éppen a patikákban fordulhat elő a legkevésbé. Már csak azért is, mert a tb-támogatott gyógyszerek árát csak szigorú elszámolás után kapja meg a gyógyszertár az egészségbiztosítótól. Az online kasszáról szóló rendelet mégis a gyógyszertárakat jelöli meg első helyen, mint amelyek kizárólag pénztárgéppel tehetnek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek.

Mint Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke elmondta, 350-400 patikában nagyjából kilencszáz pénztárgépet kell lecserélni, amihez az érintettek biztosan igénybe veszik majd a kasszánként igényelhető 50 ezer forintos támogatást.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>