A Richter amerikai partneréé lehet az Actavis

Az ügyhöz közel álló források szerint az amerikai Watson Pharmaceuticals 4,5-5,5 milliárd eurót (5,9-7,3 milliárd dollárt) adna az Actavisért. Egy másik információ szerint a Watson kéretlen ajánlatot tett a svájci székhelyű cégnek, akinek jelen pillanatban nincs másik kérője. „Jó kombináció lehet – véli egy gyógyszerpiaci elemző –, a Watson markánsan van jelen a tengerentúlon, míg az Actavis Európában számít erős piaci szereplőnek.” 

Paul Bisaro, az amerikai cég ügyvezetője a múlt hónapban nyilatkozta: keresik az akvizíció lehetőségét, és körülbelül hatmilliárd dollárt különítettek el erre a célra. A felvásárlással a vállalat generikus üzletágát vagy márkázott gyógyszer portfólióját erősítenék meg. „Legalább az egyiket, de ha lehetséges, mindkettőt meg szeretnénk tenni” – mondta az igazgató.

A Watson eddigi legnagyobb bevásárlása az Arrow Group 1,75 milliárd dollárért történő megszerzése volt 2009-ben, amelynek révén a gyártó megjelenhetett az európai piacon.  

Korábban az Actavis vezetője, Claudio Albrecht is jelezte, három éven belül sor kerülhet a vállalat eladására vagy egy másik céggel történő egyesítésére. Az igazgató ugyanakkor azt is kikötötte, hogy vételárként a vállalat jelenlegi értékének legalább háromszorosát tartaná elfogadhatónak.

Mint ismeretes, a Watson, amely árbevétele alapján a világ ötödik legnagyobb generikus gyártója, 2010 végén vette át a Richtertől az Esmya nevű készítmény észak-amerikai fejlesztési és értékesítési jogait.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>