A Servier teljes egészében megvenné az Egis-t

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. legnagyobb tulajdonosa, a francia Servier csoport nyilvános vételi ajánlatot tett a magyar vállalat valamennyi részvényének felvásárlására. Az Egis részvényeinek jelenleg mintegy 51 százalékát birtokló Servier ezzel a lépéssel a hazai gyógyszercég kizárólagos tulajdonosává kíván válni. További célja, hogy az Egis részvényeit kivezesse a Budapesti Értéktőzsdéről.

A részvényenkénti 28 ezer forintos ajánlati ár 218 milliárd forintra értékeli az Egis teljes piaci kapitalizációját. A 49 százaléknyi részvényvásárlás értéke pedig csaknem 107 milliárd forint – írta a Tőzsdefórum.hu.

A bejelentést megelőzően az Egis részvényeinek kereskedését felfüggesztették. A magyar cég igazgatósága október 1-jei ülésén foglalkozik a felvásárlási ajánlattal, amit időközben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is jóváhagyott.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>