A sörfogyasztás jót tesz csontritkulás ellen

A Kaliforniai Egyetem élelmiszer-tudományi tanszéke jó hírrel szolgált a sörkedvelők számára. A szilícium kulcsfontosságú a csont sűrűségének növelésében, így jelentős szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében. Ez az elem kisebb-nagyobb mennyiségben a sörökben is megtalálható: szilíciumtartalmuk literenként 6,4 milligrammtól 56,5 milligrammig terjedhet. A legtöbb szilíciumot a világosabb sörök tartalmazzák, az alkoholmentes, a lager típusú és a búzasörök szilíciumtartalma viszont alacsonyabb. Egy átlagember napi szilíciumigénye 20–50 milligramm, így ilyen irányú szükségletét akár már egy korsó sörrel is kielégítheti – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság Online.
 

A Kaliforniai Egyetem élelmiszer-tudományi tanszéke jó hírrel szolgált a sörkedvelők számára. A szilícium kulcsfontosságú a csont sűrűségének növelésében, így jelentős szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében. Ez az elem kisebb-nagyobb mennyiségben a sörökben is megtalálható: szilíciumtartalmuk literenként 6,4 milligrammtól 56,5 milligrammig terjedhet. A legtöbb szilíciumot a világosabb sörök tartalmazzák, az alkoholmentes, a lager típusú és a búzasörök szilíciumtartalma viszont alacsonyabb. Egy átlagember napi szilíciumigénye 20–50 milligramm, így ilyen irányú szükségletét akár már egy korsó sörrel is kielégítheti – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság Online.