A terápia eredményességétől függ a gyógyszertámogatás

A cukorbetegeknek és a prosztatarákban szenvedő betegeknek a jövőben gyakrabban kell orvosi felülvizsgálatra járniuk, gyógyszereik támogatását ugyanis a terápia eredményessége alapján határozzák majd meg – az erről szóló miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

Ennek értelmében az inzulinkezelésre szoruló betegek innentől „a terápiás fokozatosság elve” alapján juthatnak hozzá az úgynevezett analóg inzulinkezeléshez. Azt ugyanis július 1-jétől csupán akkor lehet kiemelt támogatással rendelni, ha az orvos terápiás javaslatának betartása mellett a betegek elérik „a szakmai szabályok és a nemzetközi irányelvek alapján megkívánt szénhidrátanyagcsere-célértékeket”. Ez alól csak a 18 éven aluliak, illetve azok a súlyosabb állapotú betegek jelenthetnek kivételt, akiknél gyakori a vércukorszint csökkenése miatti rosszullét. Ezzel párhuzamosan a szakorvosi javaslat érvényessége az eddigi egyéves időtartamról fél évre változik.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>