Az Amgen mindenki másnál többet fizetne az Onyx-ért

9,5 milliárd dolláros ajánlatot tett az Amgen az Onyx Pharmaceuticals-ra, mely összeggel a többi licitáló cég már nem tudott versenyezni. A biotechnológiai óriás ezzel olyan riválisait hagyta faképnél, mint az AstraZeneca, a Novartis, a Pfizer, a Merck, a Celgene, a Gilead, a Bristol-Myers Squibb vagy éppen a Bayer – amelyek ugyancsak vonzó célpontot láttak az Onyx-ban.

Az Onyx mindenekelőtt rákgyógyszereivel van jelen a piacon. Külön említendő a gyártó 2012 nyarán bevezetett mielóma multiplex-gyógyszere, a Kyprolis, amitől 2018-ra 1,5 milliárd dolláros éves forgalmat várnak. A vállalat néhány másik sikertermékét a Bayerrel közösen forgalmazza: közéjük tartozik a máj- és a veserák terápiájában alkalmazott Nexavar, illetve a vastagbélrákot kezelő, tavaly szeptembertől hozzáférhető Stivarga. Utóbbival a cégek 1,25 milliárd dolláros eladási csúcsot céloztak meg.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>