Blockbustereket fejleszt a Novartis

A svájci székhelyű Novartis 2017-ig legalább 14 új blockbuster gyógyszert kíván forgalomba hozni. Köztük egy serelaxin hatóanyag-tartalmú készítményt, a szívelégtelenségben alkalmazott LCZ696 molekulát, valamint a pszoriázis és a szklerózis multiplex kezelésére szolgáló, egyelőre AIN457 nevet viselő szert.

A cégnek jelenleg 139 projektje van a fejlesztés valamelyik fázisában, ami igen széles indikációs körben összesen 73 új molekulát jelent. A gyógyszergyártó a jövőbeli növekedés érdekében mindenekelőtt onkológiai portfóliójára kíván fókuszálni, még úgy is, hogy krónikus mieloid leukémia-gyógyszere, a Glivec szabadalmi védettségét 2014-ig meghosszabbították.

A vállalat szerint a mellrák kezelésére szolgáló Afinitor (everolimus) 2017-ig akár a 2 milliárd dolláros forgalmat is elérheti évente, míg új készítményei együttesen egymilliárd dollárnál is nagyobb bevételt hozhatnak.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>