Egészségipari innovációs klaszter jött létre

Az egészségipar területén tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások fejlődését segítő innovációs klaszter jött létre a Magyar Biotechnológiai Szövetség közreműködésével – jelentette be Hajdú Szabolcs, a szervezet pénzügyi munkacsoportjának vezetője Szegeden.

A BioPharm klaszterben részt vevő tizenöt tagvállalat többsége, valamint a kezdeményezéshez csatlakozó támogatók – a Szegedi Tudományegyetem, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontja, valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány – már korábban is együttműködött kutatási projektekben, részt vettek közös pályázatokon.

A klaszterszervezet létrehozásának célja az együttműködés elmélyítése, a tagvállalatok fejlődésének elősegítése volt. Ennek érdekében többek között biomenedzser képzéseket szerveztek, amelyeken a résztvevők pályázatokkal, adózással, pénzügyekkel, piackutatással, marketinggel, kockázati tőkebefektetéssel kapcsolatos információkhoz jutottak.

A klaszter a tagok számára nemzetközi konferenciákon, kiállításokon való részvételhez is támogatást nyújtott, és három közös – köztük egy gyógyszer-rezisztencia előrejelzésére alkalmas tesztrendszer kidolgozását célzó – kutatás-fejlesztési projekt is elindult.

Hajdú Szabolcs elmondta, a szervezetet szeretnék akkreditált innovációs klaszterré továbbfejleszteni, s céljuk, hogy egy-két éven belül közös termékkel vagy szolgáltatással jelenjenek meg a nemzetközi piacon.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>