Egyenrangúval „házasodna” a Valeant

Kanada legnagyobb gyógyszergyártója, a Valeant Pharmaceuticals tovább kutatja egy egyenlő felek közötti egyesülés lehetőségét, ám addig sem mond le a kisebb akvizíciókról – árulta el egy konferencián J. Michael Pearson, a vállalat ügyvezető igazgatója. Szakértők szerint az egyik potenciális jelölt a generikumgyártó Actavis lehet, amelynek piaci árát 13 milliárd dollárra taksálják.

Talán meglepő, hogy a cég a Bausch&Lomb közelmúltban történt, 8,7 milliárd dollár értékben lezajlott felvásárlását követően sem ül nyugodtan a babérjain. A magyarázat valószínűleg az lehet, hogy a Valeant forgalma más sikeres ügyleteknek – többek között a Medicis felvásárlásának – köszönhetően ebben az évben 40 százalékkal nőtt, vagyis van miből tovább terjeszkedni.

Pearson ezzel párhuzamosan 10-15 százalékos létszámleépítést jelentett be a vállalatnál, ami körülbelül 200 korábbi Bausch&Lomb munkatárs elbocsátásával (is) jár. Ezzel és az egyéb szinergiák kihasználásával a Valeant a tranzakcióból több mint 800 millió dollár megtakarításra számít.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>