Egyiptomi gyógyszercég veti meg a lábát Magyarországon

Hazánkban hozza létre európai kutató-fejlesztő központját az egyiptomi Eva Group, az észak-afrikai és a közel-keleti térség vezető gyógyszeripari és kozmetikai vállalatcsoportja – jelentette be Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár egy budapesti sajtótájékoztatón. Úgy tudni, a vállalatcsoport – európai terjeszkedési terveinek megvalósulása esetén – arra is jó lehetőséget lát, hogy gyártókapacitást is telepítsen Magyarországra.

A cégcsoportot 1935-ben alapították egészségügyi és kozmetikai termékek gyártására, forgalmazására. Az egészségügyi divízió naponta 350 ezer doboz készítményt állít elő. Termékpalettáján 120 termék szerepel, további 200 készítménye pedig fejlesztés alatt áll. A cégcsoport az egészségügyi piacon azzal szerzett magának hírnevet, hogy elsőként fejlesztett ki két új molekulát a vesegörcs kezelésére. A vállalat az észak-afrikai és közel-keleti térség gyógyszeriparának leggyorsabban fejlődő vállalatcsoportja, éves szinten 30 százalékos növekedéssel, és Egyiptomban piacvezető a kozmetikai területen.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>