Egységes gyógyszeripari etikai kódex

Új, egységes Etikai Kódex alapján működik a jövőben a magyarországi gyógyszeripar. A dokumentum díszpéldányát a négy magyarországi gyógyszergyártói egyesület vezetői május 14-én, sajtótájékoztató keretében nyújtották át Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak.

Greskovits Dávid, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének alelnöke kiemelte: a kódex azért különösen jelentős, mert ezzel a magyarországi gyógyszerpiac történetében először mind a négy gyógyszeripari egyesületnek egy, közös etikai kódexe lett, jelképezve ezzel a közös felelősségvállalást az etikus kereskedelem felé.

Leitner György, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke az új, egységes kódextől azt várja, hogy annak pontjaira valamennyi tagvállalat képviselői kötelezettségként tekintenek majd.

Brázay André, a Generikus Gyógyszergyártók és Gyógyszerforgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesületének elnöke és Borbás Gyula, a Védettség Oltóanyag és Immunbiológiai Termék Gyártók és Forgalmazók Egyesületének elnöke is egyetértett abban, hogy a kódex aláírásával az iparágon belül szorosabb együttműködésre nyílik lehetőség, de ehhez – mint hangsúlyozták – a felügyelő hatóságok segítségére is szükség van.

 

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>