Fizetésemelés a kórházi gyógyszerészeknek

„A kormány folytatja a többlépcsős béremelést az egészségügyben” – jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő és Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára. Utóbbi szerint különböző mértékben, de mindenki kap most fizetésemelést az egészségügyben. Erre a célra 30 milliárd forint áll rendelkezésre, aminek alapja a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adója. Ezen belül, a 410 kórházi gyógyszerész járandóságát fejenként 45 ezer forinttal toldja meg a kormány – írta a Privátbankár.hu.  

Szócska Miklós elmondta, a mostani kedvező változások összesen mintegy 100 ezer embert érintenek. Az államtitkár azt is sietett leszögezni, folyamatos béremelést hajtanak végre, azaz nem egyszeri kiegészítésről van szó. Az államtitkár szerint a fizetésemelés nem csupán kormányzati kérdés: a kórházi vezetők felelőssége is, hogyan gazdálkodnak a forrásokkal, jut-e abból bérfejlesztésre.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>