Megszűnt a gyógyszerhatóanyag-gyártás Tiszavasváriban

Ez év elejétől megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást a tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkormányzatának honlapján. Az indiai tulajdonban lévő ICN Magyarország Zrt. többek között a morfin és származékainak előállítását állította le; gyógyszergyártás és -csomagolás továbbra is folyik az üzemben.

A cégvezető, Harin Mehta és jogtanácsosa, Simon József – még decemberben – levélben értesítette a helyhatóságot a hatóanyaggyártás beszüntetésének tervéről. Tájékoztatásuk szerint az értékesítési ár olyannyira csökkent, hogy az már nem fedezi az előállítás költségeit, így a termék előállítása veszteségessé vált. A város önkormányzatát váratlanul érte a bejelentés, mivel néhány nappal korábban olyan információt kapott a gyár vezetésétől, hogy a több száz főt foglalkoztató üzem további működését semmilyen gazdasági probléma nem veszélyezteti.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>