Megválna gyógyszerüzletágától a Reckitt Benckiser

Első számú, drogfüggőséget kezelő gyógyszere, a Suboxone csökkenő eladásai miatt gyógyszerüzletága eladását fontolgatja a Reckitt Benckiser. A gyártó a jövőben inkább egészségápolási és háztartási tisztítószer divíziójára koncentrálna.

A Reckitt gyógyszerüzletágának tavalyi, 837 millió font értékű eladásai körülbelül 9 százalékban járultak hozzá a cég teljes bevételeihez. És csökkenő bevételek ide vagy oda, a Suboxone filmtabletta még így is a kétharmadát birtokolja a 1,7 milliárd dollár értékű amerikai piacnak, ráadásul a szer injektálható változata is fejlesztés alatt áll. 

Elemzők szerint az említett, körülbelül 3,2 milliárd dollár értékű üzletág olyan nagy multinacionális gyártók érdeklődésére tarthat számot, mint a Shire, a Valeant vagy az Actavis. A legkomolyabb aspiránsnak a Shire tűnik, amely cég a közelmúltban állítólag komolyabb összeget különített el egy lehetséges akvizíció céljaira. A Suboxone nagyon is kapóra jöhet számára, ugyanis a készítménnyel a vállalat ideális mértékben csökkenthetné függését ADHD-gyógyszere, a cég fő bevételi forrását jelentő Vyvanse eladásaitól.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>