Milliárdos bírságot fizethet az óriáscég

Az egészségügyi és szépségápolási termékeket gyártó Johnson & Johnson és leányvállalatai – az ellenük folyó büntető- és polgárjogi eljárások leállítása fejében – 2,2 milliárd dollárt kötelesek kifizetni. Mindezt Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter jelentette be.

A Johnson & Johnsont azzal gyanúsítják, hogy három gyógyszerét – a Risperdalt, az Invegát és a Natrecort – bizonyos indikációkban hivatalos engedély nélkül forgalmazta, illetve kenőpénzt fizetett a gyógyszereket felíró orvosoknak, valamint a forgalmazásukat végző, idősotthonokban működő gyógyszertáraknak.

A Risperdalt a cég nem skizofrén páciensek esetében is javasolta a pszichotikus szimptómák kezelésére, holott a gyógyszer alkalmazását kizárólag tudathasadásos betegek esetében engedélyezték. A másik két gyógyszert pedig a demencia kezelésére javasolták.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>