„Mindent tudó” gyógyszerészek

A jövőben nemcsak az orvos, hanem a patikus is betekinthet a beteg kórelőzményébe és addigi gyógyszerelésébe. A múlt év végén elfogadott törvénymódosítás ugyanis lehetőséget ad a gyógyszerésznek arra, hogy a vényköteles készítményekre vonatkozóan lekérjék a páciensek korábbi gyógyszerelésére vonatkozó adatait.

A rendelkezés a beteg- és gyógyszerbiztonságot hivatott javítani. A páciens jogainak védelme érdekében az expediáló nem kaphat információt a mentális és viselkedészavarokra, továbbá a szexuális úton terjedő betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerekről, valamint a nem támogatott vényköteles és a vény nélküli készítményekről sem. A betegnek ráadásul arra is lehetősége lesz, hogy megtiltsa a személyes gyógyszerelési adataiba történő betekintést. A szabályozás ez év áprilisában lép életbe.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>