Nem gyógyszer az e-cigaretta

Az Európai Parlament képviselői hosszas vita után – a magyar képviselők támogató szavazatával – úgy döntöttek, hogy az e-cigaretta és benne a nikotin nem lehet gyógyszer, hiszen semmit nem gyógyít, így a gyógyszerekkel szemben támasztott legalapvetőbb követelményt sem teljesíti. Így az e-cigaretta helye nem a patikában, hanem a szabad forgalmú termékek között van – írta a Népszabadság Online.

Arról is döntés született, hogy az elektromos cigaretta folyadékát (liquid) az EU-n belül a jövőben nem kell engedélyeztetni, a gyártóknak csupán bejelentési kötelezettségük lesz, amennyiben a termék nikotintartalma nem haladja meg a 30 mg/ml értéket.

A magyarországi elektromoscigaretta-felhasználókat tömörítő Villanypára Egyesület rámutatott, hogy a dohányzásról elektromos cigarettára váltás ugyan nem szünteti meg a nikotinfüggőséget, de mentesíti a felhasználót a dohányzás számos, kifejezetten káros és egészséget romboló mellékhatásától. Így az elektromos cigaretta egy lépés lehet a dohányzók számára a teljes leszokás útján.

HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. MarketingPirula szerint:
    2016. május 14. 17:47

    I like to think of life as a journey. But it’s really more than a journey. The way I live my life and the choices I make, determine my detianstion as well as how much I will enjoy my life. A life well lived is the greatest testimony to the truth about what God is like.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>