Nyilvános gyógyszeradatbázis segíti a franciákat

Egy új, 22 ezer vényköteles gyógyszer adatait tartalmazó honlapot hoztak létre Franciaországban. A portálon a betegek és a szakemberek számára is hozzáférhetőek lesznek a gyógyszerek alkalmazásával kapcsolatos tudnivalók – írta a PharmaOnline.

A többféle szempont szerint kereshető adatbázis a készítmények jellemzőit, indikációit és kontraindikációit, adagolását, betegtájékoztatóját, valamint a hatásosságra vonatkozó szakvéleményt, az árat és a támogatással kapcsolatos információkat is tartalmazza. A honlapon emellett a készítmények forgalmazásával és felügyeletével kapcsolatos általános információkat is feltüntetik.  

Az adatbázis arról is tájékoztatást nyújt, hogy az adott szernek van-e generikus változata, illetve korábban adtak-e ki figyelmeztetést a lakosság számára a termékkel kapcsolatos bármiféle veszélyre. A honlapon keresztül a mellékhatásokat is be lehet jelenteni.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>