Újabb óriásfelvásárlás a láthatáron

A Valeant Pharmaceutical International a közelmúltban egy több mint 13 milliárd dolláros ajánlatot tett az Actavis felvásárlására. A Portfolio.hu úgy tudja, az egyeztetések május elején zsákutcába jutottak, ugyanis a generikus gyógyszergyártó Actavis menedzsmentje túlzottan alacsonynak tartotta a felkínált vételárat.

A svájci székhelyű Actavist, amelynek tavalyi árbevétele megközelítette a 6 milliárd dollárt, 2012-ben mintegy 6 milliárd dollárért vásárolta fel a Watson. Az amerikai cég számára azért volt vonzó az akvizíció, mert az Actavis stabil pozícióval rendelkezik a kelet-közép-európai gyógyszerpiacon, a Watson pedig nem titkoltan szeretne terjeszkedni a régióban.

A kanadai székhelyű Valeant, amelynek piaci értéke körülbelül 22 milliárd dollár, szintén gyárt generikus készítményeket, és úgynevezett márkázott gyógyszereket is előállít. Az iparági szakértők szerint a Valeant igen aktívnak mutatkozik az akvizíciók terén, és az elmúlt időszakban több célpontot is kiszemelt magának. A cég emellett arról is ismert, hogy a tranzakciókat meglehetősen gyorsan hajtja végre. Amennyiben a jelenlegi ügylet megvalósul, az az év egyik legnagyobb felvásárlása lehet a gyógyszerpiacon.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>