Újonnan támogatott terápiák

Az elmúlt időszakban több gyógyászati területen is történt gyógyszerbefogadás, illetve indikáció-bővítés. A Hepatitis C vírus okozta megbetegedésben például innentől két új készítmény is segíti az érintett betegek életkilátásainak javítását. Az így elérhetővé váló, úgynevezett hármas kombinációs kezeléssel jelentős előrelépés történik a terápiásan leginkább rászoruló betegek gyógyítása érdekében. E készítményeket közbeszerzés útján kapják kézhez a gyógyító intézmények, amire speciális gyógyszerkeretet különítettek el.  

A prosztatarák és a méh jóindulatú, ám vérzést okozó és a várandósságot veszélyeztető, igen gyakori daganatának (fibróma) a kezelésére is új készítményeket fogad be az OEP.

Az egyes, ambuláns módon ellátott sérülések (alsó végtagi törések, szalagszakadások stb.) okozta immobilizáció miatt alkalmazott, a trombózis kockázatát csökkentő öninjekciós készítményeknél pedig áprilistól a két legkedvezőbb árú, terápiás eredményességében azonos készítmény áll majd a betegek rendelkezésére.

A koraszülött gyerekek egyes esetekben halálos vírusfertőzésének megelőzése érdekében új oltóanyag válik hozzáférhetővé. A hematológia, a reumatológia és a fekélyes vastagbélgyulladás területén is bővülnek a terápiás lehetőségek. Végezetül, a közeljövőben a primer immunhiányos betegek kezelésének a finanszírozására is lehetségessé válik.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>