Üzletágak eladásával karcsúsodna a Novartis

A svájci Novartis fontolóra vette, hogy a közeljövőben megválik néhány üzleti egységétől, amitől összességében 15-20 milliárd dolláros bevételt remél. Ennek köszönhetően kútba esni látszik egy korábban megszellőztetett tranzakció, a Roche és a Novartis nagyszabású együttműködése, vagy esetleges egyesülése. A Roche pénzügyi igazgatója, Alan Hippe szerint a megacégek összeolvadása túlságosan is bomlasztó hatású, így cége nem mutat érdeklődést egy ilyen típusú átalakulás iránt.

A Novartis is inkább karcsúsításban gondolkodik. A vállalat elnöke, Jörg Reinhardt (képünkön) ezzel kapcsolatban elmondta, cége nem kíván kizárólag vényköteles gyógyszerekkel foglalkozó szervezetté válni, és még úgy sem csúszna bele ebbe a pozícióba, ha megválna szemápolási termékeket forgalmazó leányvállalatától, az Alcontól, és vele együtt állategészségügyi-, egészség-megőrzési-, vakcina- és diagnosztikai eszköz-portfóliójától.

Azt egyik félnél sem tartják valószínűnek, hogy az említett üzletágakat éppen a Roche vásárolja meg. A két vállalat ugyan már most is együtt dolgozik a szemgyógyszer Lucentis és a légzési problémákra alkalmazott Xolair kapcsán, Hippe azonban úgy nyilatkozott, cége senkivel nem osztozkodna a Roche klinikai tesztek végső fázisában járó gyógyszerjelöltjein.

HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. MarketingPirula szerint:
    2016. május 14. 14:26

    Thank you, I’ve just been searching for info apriaxpmotely this subject for ages and yours is the greatest I’ve discovered till now. However, what in regards to the bottom line? Are you sure about the source?

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>