Változások a vaklicitben

Az ellátásbiztonságot szem előtt tartva az Emberi Erőforrások Minisztériuma módosítja a vaklicit rendszerét. Így például azok a gyártók, akik kedvező árajánlatuk révén preferált státuszba kerültek, ám a folyamatos ellátást később nem tudják biztosítani, adott gyógyszerükkel a következő licitben már nem nyerhetik el a preferált státuszt. A verseny során legolcsóbbá és ezzel az adott csoportban viszonyítási alappá váló gyógyszer (referenciakészítmény) státuszának eléréséhez a jövőben az eddiginél nagyobb forgalmi arány megszerzése lesz szükséges.

A változás mindenekelőtt a két nagy hazai gyógyszercég, a Richter és az Egis számára lehet jó hír, hiszen ennek köszönhetően kieshetnek azok a szereplők (a kisebb, jellemzően külföldi cégek) a piacról, akik a vaklicitek során igen mélyre nyomták az árakat, viszont a megfelelő forgalmat nem tudták biztosítani.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>