A teljes Eldert megvenné a Sanofi

A Sanofi az egyetlen olyan ajánlattevő, amely teljes egészében megvásárolná az Elder Pharmát. A francia gyártó ezzel lépéselőnybe került versenytársaival szemben, akik az indiai cégnek csupán egyes sikeres márkáira tettek ajánlatot.  

Sikeres tranzakció esetén a francia vállalat is csatlakozna azon gyógyszergyártó óriásokhoz, akik OTC termékek vásárlásával növelnék jelenlétüket a világ dinamikusan fejlődő területein.

A The Economic Times szerint a Sanofi agresszív módon igyekszik megvetni a lábát a feltörekvő piacok nagy lélekszámú országaiban, többek között Indiában, amivel az egyes sikertermékei lejáró szabadalmi védettségéből adódó forgalomcsökkenést kívánja ellensúlyozni. A Universal Medicare 2011-es bekebelezése után az Elder lenne a második olyan cég, amelynek akvizíciójával a francia óriás vény nélkül kapható termékek csomagjára tenne szert.  

A gazdasági lap információi szerint a Sanofi körülbelül 420-450 millió dollárt lenne hajlandó fizetni a Mumbai központtal működő ázsiai cégért. Ezzel szemben a GlaxoSmithKline vagy a Pfizer csupán az Elder olyan sikertermékeit csippentené ki a portfólióból, mint a 30-32 százalékos piaci részesedést magáénak tudó kalciumpótló készítmény, a Shelcal.