Átképzéssel és átszervezéssel reagál a válságra a sanofi

A gazdasági válság hatására hazánkban is számos nemzetközi nagyvállalat volt kénytelen tömeges leépítéseket bejelenteni. Annak ellenére, hogy gazdasági szakemberek a kutatás-fejlesztés területén látják a kitörési lehetőséget, a gyógyszeripar szereplőinek is stratégiai lépéseket kell tenniük azért, hogy munkatársaikat továbbra is foglalkoztatni tudják. A sanofi-aventis/Chinoin átszervezéssel reagál, ennek részeként épült fel budapesti Logisztikai és Disztribúciós Központjának megújult és kibővített oltóanyag platformja.

„Válság idején nekünk is stratégiai változtatásokra van szükségünk annak érdekében, hogy optimalizáljuk erőforrásainkat.” – nyilatkozta Frédéric Ollier vezérigazgató a sanofi-aventis/Chinoin logisztikai beruházásának kapcsán. A nagytétényi invesztíciónak és a technológiai újításnak köszönhetően a gyógyszeripari vállalat számos alkalmazott munkáját képes megőrizni, akiket más munkakörben foglalkoztatnak tovább. A fejlesztéssel ezentúl Magyarországon történik majd nyolc közép-kelet európai ország vakcinával történő ellátása.
„Jelentős fejlesztéseket kellett végrehajtanunk, hiszen a vakcinák kényes termékek, amelyeket csak kettő és nyolc fok között szabad tárolni és a logisztikai központba való érkezéstől a vevőkhöz történő szállításig mindössze egy órát lehetnek hűtés nélküli térben” – mondta Engelleiter Zoltán, a Disztribúciós Központ igazgatója.

A fejlesztéssel a sanofi-aventis vakcina ágazata, a világelső sanofi pasteur kelet-európai disztribúciós bázisa Budapestre került, amely így nyolc közép-kelet európai ország – Románia, Bulgária, Szlovákia, Csehország, Szlovénia és a balti államok – vakcina-ellátását biztosítja. „Amellett, hogy a fejlesztés nagyban segíti a magyarországi disztribúciós tevékenység kiterjesztését és fenntartását, ezentúl az egész régióba gyorsabban juthat el az oltóanyag, amely a járvánnyal sújtott időben stratégiai jelentőséggel bír.” – mondta Frédéric Ollier.

Annak érdekében, hogy Magyarországon jöhessen létre az új vakcina központ, a meglévő hűtőkapacitás kiterjesztésén túl az átcsomagoló területet is bővíteni kellett, hiszen minden egyes dobozt át kell csomagolni a fogadó ország nyelvezetére. A vállalat több munkatársa már átképzésben részesült, hogy alkalmas legyen az új, ezer négyzetméteres hidegkamrához kapcsolódó feladatok ellátásra. 

A sanofi-aventis/Chinoin budapesti Logisztikai és Disztribúciós Központja a magyar gazdaság és export számára kiemelkedő jelentőséggel bír, hisz a vakcinák mellett az Oroszországba és volt tagállamaiba, valamint a Távol-keletre exportált gyógyszerkészítmények száma meghaladja az évi 200 millió dobozt, ami a számosságát tekintve több mint a teljes magyar gyógyszerforgalom kétharmada.

Hírek

Hírek