Elhunyt dr. Pávics László

2013. október 15.-én, életének 87. évében elhunyt dr. Pávics László gyógyszerész.

Pávics László eredetileg jogásznak készült, s csak a II. világháborút követően, három és fél éves hadifogságból hazatérve módosított pályát. Gyógyszerészként 1952-ben kezdett el dolgozni: onnantól 37 éven át vezette a veszprémi Dózsavárosi Gyógyszertárat. 1992 évben alapította és haláláig vezette az ugyancsak Veszprémben működő Fehér Üröm Patikát – írja róla az mgyk.hu.

A neves szakembert a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamarának és a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége is tagjai között tudhatta. Pávics László e testületekben és ezeken kívül is számos fontos tisztséget töltött be.

Oktató gyógyszerészként magas szintű tudását a pályakezdő, fiatal gyógyszerészeknek is átadta. Első vidéki helyszínként, Veszprémben az ő közreműködésével rendezték meg a fiatal gyógyszerészek Rozsnyay Mátyás Emlékversenyét.

1964-ben Érdemes Gyógyszerész, 1986-ban Kiváló Gyógyszerész, 1989-ben Societas Pharmaceutica Hungarica emlékérem (MGYT) kitüntetésben részesült. 1996-ban kapta meg a SOTE Oktató Gyógyszerésze kitüntető címet, 1999-ban pedig a MOSZ Gyógyszerészetért Életműdíjában részesült.

2002-ben, 50 éves szakmai tevékenységéért kapta meg a SOTE Arany Oklevelét. 2006-ban az egészségügyi miniszter díszoklevelét nyerte el, 2011-ben Batthyány-Strattmann László-díjjal jutalmazták, 2008-ban pedig Veszprém városától kapott Pro Urbe érdemérmet.

Dr. Pávics László temetésére 2013. november 10-én kerül sor.