Informatikai rendszerének fejlesztésére nyert pénzt az OEP

Új, integrált és egységes informatikai rendszer kiépítésére nyert uniós forrást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A 2,8 milliárd forintról szóló támogatási szerződést június 13-án, Budapesten írták alá. Sélleiné Márki Mária, az OEP főigazgatója elmondta: a projekt célja korszerűsíteni az informatikai rendszert, minimálisra csökkenteni a működési kockázatát, valamint számítógépre vinni a még papíron rögzített adatokat.

A fejlesztéssel korszerűbbé válik a gyógyszer-támogatási rendszer, valamint a szolgáltatók jelentés-elszámolási folyamata is. Az OEP taj-nyilvántartási adatbázisa és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal által fejlesztett összerendelési adatbázis közötti kapcsolatot is kialakítják. A projekt előkészületi munkálatai az év elején befejeződtek, jelenleg a megvalósításhoz szükséges beszerzések előkészítése zajlik. A projekt 2014. december 31-én zárul.

Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár úgy nyilatkozott: a beruházással jobb, gyorsabb informatikai rendszer jön létre, ami egyben költséghatékony is.

Forrás: MTI