Patikakeresés mobiltelefonon

A szaktárca kezdeményezésére, iPatika néven hiánypótló szolgáltatást indított a GYEMSZI és a Magyar Gyógyszerészi Kamara. Az alkalmazás segítségével mobileszközön is megkereshetőek Magyarország gyógyszertárainak elérhetőségei.

A szolgáltatás digitális térképen jeleníti meg valamennyi közforgalmú, fiók- és intézeti gyógyszertárat, így a felhasználóhoz legközelebb eső patikát is. Emellett tájékoztatást ad a kiválasztott gyógyszertár nyitvatartási rendjéről és elérhetőségéről, így a felhasználó az alkalmazáson keresztül azonnal kapcsolatba léphet az általa választott patikával.

Az iPatika program segítségével a mobileszköz arról is információt ad, hogy hol található a legközelebbi ügyeletes gyógyszertár, ami nagyban leegyszerűsíti az éjszakai vagy az ünnepek alatti patikakeresést. Az alkalmazás egy beépített útvonaltervező rendszert is tartalmaz, ami jelentősen megkönnyíti a tájékozódást, a kiválasztott gyógyszertár elérését.

A további tartalmi és technikai részletekről az http://ipatika.com oldalon tájékozódhatunk, segítség pedig az ipatika@ipatika.com e-mail címen kérhető.