Hazai fejlesztésű állásportál egészségügyi és gyógyszeripari dolgozóknak

A most induló HIPER az eredményes álláskeresésben segít a gyógyszeripari és egészségügyi dolgozóknak


Elindult a Hiper Jobs, mely online képzésekkel és egy saját fejlesztésű toborzó és kiválasztási mechanizmussal segít az álláskeresőknek a hozzájuk passzoló pozíciót megtalálni. A kifejezetten egészségügyi- és gyógyszeripari dolgozóknak szóló, készség fókuszú állás- és munkaerő közvetítő platform küldetése, hogy csökkentse az egészségügyi dolgozók elvándorlását, valamint a gyógyszeripari munkaerő fluktuációját.

Egyedi kiválasztási folyamat a fluktuáció ellen

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2018-as felmérése alapján mintegy 55 ezer betöltött szakdolgozói állás van regisztrálva Magyarországon, és legkevesebb 25 ezerre volna még szükség. Leginkább a középfokú végzettségű, közvetlenül a betegágy mellett dolgozó ápolókból van hiány, de a klinikai kutatással, fejlesztéssel foglalkozó szakág is nagy munkaerőigénnyel bír. A Statiszta 2017-es felmérése szerint Magyarországon a gyógyszeripari foglalkoztatottak közel 17 százaléka a kutatás-fejlesztésben dolgozott, a gyógyszergyártók és a szerződéses kutatási szervezetek klinikai vizsgálati területén azonban jelentős a fluktuáció. A piacra való belépéskor a pozíció megnyerése motiválja az álláskeresőket, később viszont munkahelyváltásra kényszerítheti őket a munkakörnyezet, a vállalati kultúra, a fejlődési lehetőségek hiánya. A Hiper Jobs célja, hogy javítson az ápolók és egészségügyi dolgozók hazai munkaerőpiaci helyzetén és megbecsültségén. Az egészségügyben dolgozó álláskeresők megtalálhatják a számukra leginkább testhezálló pozíciót az oldalon található készségfelmérő tesztekkel, képzésekkel és egy saját fejlesztésű kiválasztási folyamat segítségével.

A soft skill-ek is fontosak, nemcsak a szakmai tudás

Az álláshirdető könnyen megtalálja a legalkalmasabb és a vállalati kultúrába is jól illeszkedő személyt a hiper.jobsoldalon található egészségügyi iparági és munkakör-specifikus tesztek révén. A készségfelmérő tesztek kitöltése segít az munkakeresőnek a reális önismeret kialakításában, továbbá rámutat a fejlesztésre szoruló egyéni készségekre. A HIPER-en lehetőség van önfejlesztésre is a különböző online képzések segítségével: többek között az Excel és Word alapjainak elsajátításától, a kommunikációs képzéseken keresztül az önismereti tréningekig. Mindezen készségek elsajátítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkavállaló a maximális teljesítményt nyújtsa, és a legjobb önmaga lehessen az adott munkakörben. A részletes szakmai tapasztalatok és a készségtesztek eredményei alapján összeáll az álláskereső profilja, így az álláshirdetésben megjelölt elvárt készségek és tapasztalatok mentén a legjobb ‘matchmaking’-et eredményezi a kiválasztási folyamat elején. Lehetőség van a klinikai vizsgálatok területén elengedhetetlen szakmai tudás megszerzésére is a platformon, pl. a helyes klinikai gyakorlatok képzésen az egységes GCP követelményrendszer tananyagát tudják az egészségügyi szakdolgozók elsajátítani.

Egészségügyben dolgozó szakemberek a HIPER mögött

A Hiper Jobs menedzsmentjének tagjai maguk is az egészségügyben dolgozó szakemberek. Az alapítócsapat orvosokból, ápolókból, HR szakértőkből és klinikai kutatási szakemberekből áll. A fejlesztés szponzora a Research Professionals Kft. (RP), amely gyógyszerkutatással, klinikai vizsgálatok, és orvostechnikai eszközök fejlesztésésének szervezésével foglalkozik. Dr. Törőcsik Kálmán korábban gyógyszerkutató cégeknél dolgozott monitori és menedzseri pozíciókban, valamint technológiai fejlesztési projektekben is részt vett. Dr. Sági Zoltán széleskörű tapasztalattal rendelkezik a hazai és angliai betegellátásban, illetve több éve a kutatás-fejlesztés területén dolgozik. Szabó Zsolt alapító tag ápolóként szerezte a betegellátási tapasztalatát, valamint több éven keresztül klinikai vizsgálati monitorként dolgozott nemzetközi gyógyszeripari vállalatoknál.