Erdélyi patikusok szereztek hazai szakgyógyszerészi képesítést

A hároméves székelyudvarhelyi képzésen 34-ez vizsgáztak sikeresen

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös hároméves képzése végén.

A 2019-ben kezdődött gyógyszertár-üzemeltetés, -vezetés, valamint gyógyszerészi gondozás szakképesítésre 42 erdélyi gyógyszerész iratkozott be, a 36 hónapos képzés végén 34-en tettek sikeres záróvizsgát.

123rf.com

A posztgraduális képzést még jelenléti oktatással indították, de a koronavírus-járvány az online térbe tolta át a képzést – mondta az esemény után Botz Lajos, a PTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánja. Hozzátette, szeretnék folytatni a székelyudvarhelyi szakképzést. Páva Hanna, az Országos Kórházi Főigazgatóság igazgatója, a Nemzeti Vizsgabizottság elnöke szerint komoly szakmai presztízst jelent, ha valaki megszerezte ezt a szakgyógyszerészi szakképesítést.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke azt hangsúlyozta: a Székelyudvarhelyen szerzett szakgyógyszerészi bizonyítványok egyben tisztelgést jelentenek a város nagy gyógyszerészdinasztiái előtt. (MTI)