Indiában is forgalmazzák a Richter egy nőgyógyászati termékét

Már tavaly is meredeken nőtt a Lenzetto eladásaiból származó bevétel

A Richter indiai partnere, a Themis Medicare megkezdte a magyar vállalat Lenzetto nevű nőgyógyászati készítményének forgalmazását az ázsiai országban – írja a Vg.hu.

Az ösztradiol hatóanyagú transzdermális spray a változó korral járó tünetek – például hőhullámok és izzadás – enyhítésére szolgál a nőknél a menopauza utáni időszakban. Az ausztrál Acrux által kifejlesztett, Európában a Richter által gyártott és kizárólagosan forgalmazott készítmény a hasonló termékeknél egyszerűbben alkalmazható, a bőrre permetezve kevesebb mint két perc alatt felszívódik, és csak ritkán okoz bőrirritációt. A termék népszerűsítésére országos orvoslátogató-kampányt indít az indiai cég.

123rf.com

Az amerikai (FDA) és az európai uniós (EMA) gyógyszerhatóság által is jóváhagyott Lenzetto licencjogait 2015-ben szerezte meg a Richter. A nőgyógyászati portfólióba tartozó termék 2022 első kilenc hónapja során 4,13 milliárd forint bevételt hozott a Richternek, közel 60 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A Richter és a Themis Medicare 2004-ben alapított vegyesvállalatot, melynek 51 százaléka a magyar társaság tulajdonában van.