Óriási áttörés az Alzheimer-gyógyszer kutatásában

A Biogen gyógyszeripari vállalat részvényei 30 százalékos emelkedéssel nyitottak kedden a New York-i tőzsdén, a nem mindennapi változás pedig az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb gyógyszeripari bejelentése miatt történt – írja az Index.

A Biogen a japán Eisai céggel közösen már hosszú évek óta fejleszt egy Alzheimer-gyógyszert, a Biogen pedig most jelentette be, hogy kezdeményezi az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hatóságnál (FDA), hogy a gyógyszer megkapja a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy forgalomba hozzák. A kutatások szerint az időskori demencia nagyjából 50 millió embert érint globálisan, az esetek 50-70 százalékáért pedig az Alzheimer-kór a felelős.

A Biogen és az Eisai gyógyszere, az aducanumab lényege, hogy megszünteti a kórra jellemző agyi fehérjelerakódást, vagyis tényleg hatékonyan tudna fellépni a betegség ellen, amit a mostani gyógyszerek nem tudnak közvetlenül lassítani.

Amennyiben a Biogen gyógyszere megkapja az FDA jóváhagyását, úgy az egyik legfelkapottabb gyógyszer gyártójává válhat, nem véletlenül ugrottak meg a részvényárak már csak attól a hírtől, hogy kezdeményezi a forgalmazás jóváhagyását.

A teljes cikk az Indexen olvasható.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>