Nycomed akvizíció: lezajlott az egyesülés

A Nycomed Pharma Kft. 2012. december 1-jétől Takeda Pharma Kft. néven működik tovább, ezzel Magyarországon is lezárva a nemzetközi hálózatában 2011-ben elkezdett egyesülési folyamatot.

A Takeda név eddig kevéssé volt ismerős Magyarországon, bár a vállalat egyes, világszerte ismert termékei nálunk is elérhetők a licencpartnerek forgalmazásában (Actos, Competact, Lucrin, Lansone stb.).

Múlt év decembere óta idehaza is a Takeda termékcsalád részeként jelennek meg a Nycomed vezető márkái, a Controloc, az Alvesco, a Matrifen, a Xefo, az Epolar/Trio, a Tachosil, az Ebrantil és az Euphylong, valamint a jövőben a cég új, innovatív termékei.

A Takeda, mint a világ 12. legnagyobb forgalmú gyógyszeripari vállalata, jelenleg a világ hetedik legjelentősebb, fejlesztés alatt álló gyógyszerpalettájával büszkélkedhet. Így részben a már meglévő terápiás területein (gasztroenterológia, pulmonológia, diabetológia, fájdalomcsillapítás) tudja innovatív, új termékekkel tovább erősíteni pozícióit; másrészt a jövőben új területeken (onkológia, hematológia, biológiai terápiák) lesz képes élenjáró terápiás megoldásaival meghatározó szakmai partnerré válni.