Okos gyógyszerek, új esélyek

Van tovább! szlogennel indított felvilágosító kampányt az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM). A szervezet célja a lakosság egészségtudatosságának és a modern terápiás lehetőségek ismertségének növelése.

A kampány fókuszában az innovatív gyógyszerek és terápiák nyújtotta előnyök, valamint a beteg saját felelősségégének tudatosítása áll. Az innovatív terápiás megoldásokat az „okosgyógyszer” kifejezés bevezetésével kívánják közelebb hozni az érintettekhez. Utóbbi alatt olyan készítményeket értenek, amelyek új terápiás lehetőségeket nyitnak meg a betegek előtt, és az aktuálisan elérhető legmodernebb, leghatékonyabb megoldásokat képviselik. A kampány egyik központi eleme a www.okosgyogyszer.hu címen elérhető weboldal.

A szervezet arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy jelenleg 35 új hatóanyag vár befogadásra, az illetékes magyar hatóságok döntésére. Közülük nem egy súlyos, életet veszélyeztető állapotok és betegségek kezelésére szolgál(na). Az elbírálás a legtöbb esetben igen hosszadalmas folyamat, átlagosan 250-500 nap.