Szűrővizsgálat és egészséges táplálkozás

A Turbó Diéta® Központ felajánlásával ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a látogatók április 27-én, szombaton, a III. Rendőr- és Tűzoltónapon, illetve másnap, az Arena Plaza melletti parkolóban.

2010-ben indult útjára Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, amelynek keretében 10 éven keresztül egy szűrőkamion járja a magyar településeket, azzal a céllal, hogy az érdeklődők egészségi állapotát a legmodernebb berendezésekkel mérjék fel. A kezdeményezés mögött álló szakmai tanács 2011-ben az Idealbody Kft.-t, a Turbó diéta® fogyókúrás termék forgalmazóját választotta a program hivatalos és kizárólagos fogyókúrás partneréül. A Turbó Diéta® Központ azóta is szakértő segítséget nyújt a szűrővizsgálaton résztvevőknek.

Jól tudjuk, az elhízás mértékével nő többek között a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a daganatos betegségek, a zsíranyagcsere-zavarok és a cukorbetegség kialakulásának a kockázata. Fontos tudni, hogy már 10 százalékos testsúlycsökkentéssel is enyhíthetők a fenti panaszok. Az Idealbody Kft. és a Turbó diéta® azért állt a program mellé, hogy ezekre a tényekre felhívja a lakosság figyelmét, és prevenciós tanácsadással segítse a szűrések résztvevőit.

A szűrőkamion a szombati Rendőr- és Tűzoltónapon 9 és 17 óra között, érkezési sorrendben végez szűréseket. Április 28-án, vasárnap pedig az Arena Plaza Népstadion felőli oldalán lévő parkolóban vehetik igénybe a szűréseket a látogatók. Ezen a napon a kamion 10 és 18 között várja az érdeklődőket.

A Turbó Diéta® Központ ugyanezen a hétvégén indítja el újságírók számára kiírt fogyókúra versenyét is, amin szerkesztőségünk néhány tagja is részt vesz. Tapasztalatainkról, az elért eredményekről egy későbbi időpontban számolunk be.