Új miniszteri biztos felel a Semmelweis Tervért

Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, a Parlament Egészségügyi Bizottságának tagja lett az új, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos. Megbízatása múlt év november 14-én lépett életbe, és 2013. május 13-ig tart.

Elődje Bodrogi József egészségügyi közgazdász volt, aki egy tavaly novemberi konferencián annak a véleményének adott hangot, hogy az egészségügyi költségvetés egyensúlyban tartásához a nyugdíjasok egészségügyi járulékfizetésére is szükség lenne. Alternatívaként megemlítette, hogy vagy a jelenlegi egészségügyi járulék mértékét kell emelni, vagy az ahhoz tartozó szolgáltatási csomag tartalmát kell szűkíteni. Bodrogi hozzátette, ez jelenleg nincs napirenden.

Kijelentéseitől a Kormányszóvivői Iroda és az EMMI is elhatárolódott, hangsúlyozva, hogy Bodrogi József már nem képviseli a kabinetet. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár pedig videoüzenetben igyekezett megnyugtatni a lakosságot: sem a szolgáltatási csomag csökkentése, sem pedig a nyugdíjasok egészségbiztosítási járulékkal való terhelése nem szerepel a kormány tervei között.