Üzletágak eladásával karcsúsodna a Novartis

A svájci Novartis fontolóra vette, hogy a közeljövőben megválik néhány üzleti egységétől, amitől összességében 15-20 milliárd dolláros bevételt remél. Ennek köszönhetően kútba esni látszik egy korábban megszellőztetett tranzakció, a Roche és a Novartis nagyszabású együttműködése, vagy esetleges egyesülése. A Roche pénzügyi igazgatója, Alan Hippe szerint a megacégek összeolvadása túlságosan is bomlasztó hatású, így cége nem mutat érdeklődést egy ilyen típusú átalakulás iránt.

A Novartis is inkább karcsúsításban gondolkodik. A vállalat elnöke, Jörg Reinhardt (képünkön) ezzel kapcsolatban elmondta, cége nem kíván kizárólag vényköteles gyógyszerekkel foglalkozó szervezetté válni, és még úgy sem csúszna bele ebbe a pozícióba, ha megválna szemápolási termékeket forgalmazó leányvállalatától, az Alcontól, és vele együtt állategészségügyi-, egészség-megőrzési-, vakcina- és diagnosztikai eszköz-portfóliójától.

Azt egyik félnél sem tartják valószínűnek, hogy az említett üzletágakat éppen a Roche vásárolja meg. A két vállalat ugyan már most is együtt dolgozik a szemgyógyszer Lucentis és a légzési problémákra alkalmazott Xolair kapcsán, Hippe azonban úgy nyilatkozott, cége senkivel nem osztozkodna a Roche klinikai tesztek végső fázisában járó gyógyszerjelöltjein.