Hogyan írjunk és olvassunk önéletrajzot?

A személyiségről is szólnia kell

Munkavállalóknak és vezetőknek egyaránt érdemes tisztában lenniük azzal, hogy mitől lesz jó egy CV. Nem a szűkmarkúan mért információktól, de nem is a hosszú körmondatoktól. HR-szakértő szerzőnk írása következik.

Biztos sokan voltak már olyan helyzetben, hogy hirtelen össze kellett rakniuk egy önéletrajzot, és nagyon nehezen vették rá magukat, hogy elkezdjék. Érthető, ugyanis egyáltalán nem olyan egyszerű megírni egy igazán jó önéletrajzot, éppen ezért időbe telik. Ha valaki egy óra alatt összecsapja, akkor olyan is lesz. Ha igazán jót akarunk összeállítani, egy hétvége simán rámehet.

Ami szükséges, és ami nem

A formai követelmények nagyon egyszerűek: pdf formátumban küldjük, a fájl neve a nevünk, a terjedelem legfeljebb két oldal. A mellékelendő motivációs levél rövid, tömör: ezt tudom, ennyi tapasztalatom van ebben és ebben, ilyen terület érdekel, miért gondolom, hogy passzolok az adott álláshoz. Maximum 6-8 mondat, senki sem olvas el hosszabbat. Lehet az az e-mail, amellyel a CV-t beküldjük. A lényeg, hogy gyorsan áttekinthető legyen, kik vagyunk és mit tudunk.

123rf.com

És most lássuk az érdemi részt, témakörönként.

Elérhetőségek, alapadatok. Egy telefonszám, amit felveszünk, e-mail-cím, amit rendszeresen nézünk. Születési idő (felesleges kihagyni, úgyis kiszámolják az iskolák alapján), családi állapot, lakhely. Utóbbi esetében az a fontos, ahol valóban élünk, aminek a környékén dolgozni szeretnénk, nem feltétlenül a hivatalos.

Képzettség. A középiskolát csak akkor szerepeltessük, ha valami jó nevű, külföldi vagy egy szakiskola. Kell a főiskola, egyetem pontos neve és a szak megnevezése, és érdemes külön jelölni, ha már munka mellett végeztük, mert ez mindig jó pont.

A bizonyítvány mellékes

Nyelvek. Azt írjuk bele, ami minimum középfokú – tudás, nem pedig papír. Nem fest rólunk jó képet, ha 5 nyelven beszélünk alapfokon, mert azt sugallja, hogy sok mindenbe belekezdünk, de elmulasztjuk befejezni.

Tréningek. Minden kétnapos fejtágítót ne tüntessünk fel, de a komolyabb kurzusokat bátran.

Társadalmi tevékenység. Publikációk, ösztöndíjak, önkéntes munka: bármi, ami a személyiségünkhöz enged közelebb. Sokszor előfordul, hogy nekik lényegtelennek tűnő, valójában érdekes dolgokat nem mesélnek el a jelöltek. Minden számíthat, ha van valamilyen kapcsolódása a megpályázott céghez, pozícióhoz.

Gondolkodjunk a címzett fejével

Munkahelyek. Tartsuk szem előtt, hogy ami nekünk nyilvánvaló, másnak nem feltétlenül az, elvégre több tízezer cég van Magyarországon. Tehát a név mellett érdemes odaírni az adott vállalat profilját, forgalmát, létszámát. Nem mindegy, hogy valaki egy 10 fős vagy egy 1000 fős cégben vezető. Ezenfelül szükséges még a beosztás, feladatok, felelősségek, valamint az elért eredmények. Kiemelni, ami kimondottan a mi nevünkhöz kötődik, legyen az egy projekt vagy ötlet. Ezeket mind pontokba szedve, nem többszörösen összetett mondatokban elmesélve. Figyeljünk a dátumokra az iskolák, munkahelyek listájánál, ne legyenek lyukak az időben.

Hobbik. Azt írjuk össze, amivel valóban foglalkozunk, konkrét példákkal. Ha megemlítjük az olvasást, akkor ne hallgassuk el, hogy milyen témájú könyvek érdekelnek, ugyanígy nem elég annyi, hogy „sport”. Törekedjünk arra, hogy a felsorolás mondjon rólunk, a személyiségünkről valamit.

Fénykép. Szánjunk időt, pénzt arra, hogy csináltatunk magunkról pár jó képet egy profi fotóssal. Fogjuk fel úgy, hogy minimum néhány évre lesznek szuper fotóink, amelyeket máshol is fel tudunk használni. Készülhet lazább és komolyabb kép is egy ilyen alkalommal.

És hogyan olvassunk?

Mindenekelőtt tartsuk észben, hogy bár sokat tud segíteni a választásban egy jól megírt önéletrajz, önmagában kevés – óva intek minden vezetőt attól, hogy csupán ez alapján döntsön. Láttam már gyengén megírt CV-t nagyon jó szakembertől, és az ellenkezőjét is.

Ha egy olyan önéletrajzot kapunk, mint az imént vázolt, akkor könnyű dolgunk lesz. De a többségük nem ilyen: vagy nagyon rövid, nem igazán informatív, vagy éppen, hogy végtelenül terjengős, általánosságokkal tűzdelt, amelyben keresni kell a lényeget.

Amire érdemes figyelni:

  • tartalmazza-e az összes adatot, ami számunkra érdekes?
  • nincsenek-e benne üres időszakok?
  • érthető-e, logikus-e a felépítése?
  • mennyire passzol a meghirdetett pozícióhoz kapcsolódó elvárásokhoz?
  • vannak-e kételyeink (nyelvtudás, végzettség, iskolák, munkatapasztalat)?

Kérdéseink biztosan lesznek. Olyasfélék, mint hogy miért vált a jelölt gyakran munkahelyet, mit fed le pontosan pozíció, amiben dolgozott stb. Ezeket kérdezzük meg egy előzetes, rövid telefonos vagy online megbeszélés keretében. Ezt hívjuk előszűrésnek.

Deák Andrea
ügyvezető, Greensearch

Megjelent a Marketingpirula 2022. márciusi számában.