Magyar fejlesztésű készítmény sikere

A Reagila lett Az Év Gyógyszere

A magyar fejlesztésû originális atípusos antipszichotikum, amely az Egyesült Államokban Vraylar márkanév alatt 2015-ben kapott forgalombahozatali engedélyt skizofrénia és I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódok kezelésére, 2019-ben pedig bipoláris depresszió indikációban is. Az Európai Unió valamennyi tagállamára érvényes törzskönyvi engedélyt Reagila márkanéven 2017-ben kapta meg a skizofrénia kezelésére.

„A cariprazine egy olyan egyedi hatásspektrummal rendelkezô szer, amelynek hatékonyságát nemcsak a skizofrénia pozitív és negatív tüneteinek kezelésében, hanem a bipoláris betegség akut maniás, akut depressziós és akut kevert epizódjainak terápiájában is igazolták a klinikai vizsgálatok, emellett mellékhatás spektruma is igen kedvezô. Hosszú évek óta a cariprazine az elsô valóban magyar gyógyszer, melynek felfedezése és fejlesztése a Richter Gedeon Nyrt. kutatóihoz kötôdik. A készítmény néhány év alatt világszerte bekerült a betegellátási gyakorlatba, várhatóan nagy jövô elôtt áll és joggal érdemelte ki hazánkban Az Év Gyógyszere kitüntetô címet” – ismertette a díjátadón Dr. Ferdinandy Péter, az MFT elnöke, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese. „A hazai ipartörténetben történelmi jelentôségû a gyógyszer, hiszen az elmúlt évszázadban ez az egyetlen magyar fejlesztésû készítmény, aminek teljes fejlesztési folyamatát Magyarországról irányították, és a rendkívüli sikerébôl adódó kedvezô gazdasági hatások is érintik országunkat” – mondta az MFT elnöke.

Történelmi jelentőségű siker
„Úgy gondolom ez a díj is jól mutatja, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a mindenkori kutatás-fejlesztési tevékenységre, melynek során egyedülállóan magas szellemi hozzáadott értéket teremthetünk az ország számára, ami a versenyképesség megtartásának és növelésének egyik meghatározó eleme – nyilatkozta a Díj átvételekor Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke. A cariprazine sikere túlmutat a Richteren, a magyar gyógyszeripar és orvostudomány szempontjából is történelmi jelentôségû, hiszen ez az elsô olyan magyar fejlesztésû originális készítmény, amelyet az Egyesült Államok piacán vezettek be. Nagy öröm számunkra, hogy 2018 októbere óta a magyar betegek számára is ártámogatással elérhetôvé vált cégünk egyedülálló gyógyszere, amely 18 év kutató- és fejlesztô munkájának gyümölcse.”

A legnagyobb innovációs bázis a régióban
A cariprazine molekulát a Richter kutatói fedezték fel a 2000-es évek elején, majd a Forest Laboratories-zal (késôbb Actavis, Allergan, majd Abbvie) közösen fejlesztették tovább. A 2016 márciusi USA piaci bevezetés óta több mint 320 ezer beteget kezeltek vele és több mint 2 millió felírás történt Amerikában. Az antipszichotikum már 26 országban elérhetô világszerte, közülük 21-ben, így Magyarországon is, ártámogatással. A Richter az elmúlt idôszakban is számos licencmegállapodást kötött helyi partnerekkel, amelyeknek köszönhetôen a cariprazine a világ legjelentôsebb piacain elérhetôvé válik.

„Az ilyen eredményekhez kiváló szakemberekre, kutatókra és fejlesztôkre van szükség, de nagyon fontos a más intézményekkel, így az egyetemekkel és kutatóintézetekkel való közös munka is. A 119 éve, 1901-ben alapított Richter Gedeon 200 készítményével és 400 kiszerelésével öt világrészen van jelen, fô stratégiai pillérei az eredeti kutatás, a biotechnológia és a nôgyógyászat. Kutatás-fejlesztés szempontjából a legnagyobb innovációs bázisnak számít a régióban” – emelte ki beszédében Bogsch Erik.

A díjátadón dr. Németh Attila, a Nyírô Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet fôigazgatója ismertette a készítmény hatásmechanizmusát és terápiás lehetôségeit, kiemelve, hogy nemcsak a skizofrénia pozitív, de negatív és kognitív tüneteit is kezeli, ugyanakkor hatásos a bipoláris betegség mániás, depressziós és kevert epizódjainak terápiáinál is. 