Ne csüggedjen, keresse meg gyógyszerészét!

Néhány kulcsszó: bér, ügyelet, önállóság, szabadság, tulajdonrész

Bármilyen nagy is a gyógyszerészhiány, aki siet, szeptemberig még elcsíphet egy-egy szabad pályakezdő szakembert, biztat dr. Mátyássi Marcell, aki több szempontból ismeri a piacot. Volt már gyógyszerész-közvetítő, maga is vállalt helyettesítéseket, immár megbízott patikavezetőként is látja, mit várnak egymástól a leendő alkalmazottak és a munkaadók.

Mára sok patikavezetőnek okoz napi gondot az, hogy a szakemberképzés nem tartott lépést a gyógyszertár-alapítási lázzal. A kereslethez képest kevés, frissen végzett gyógyszerész kerül a piacra, ők is inkább csak a fővárosban, illetve az egyetemi városok környékén keresik a boldogulásukat. A kistelepüléseken még a kiemelkedő bérajánlat sem elég, egyéb juttatások is kellenek egy fiatal szakember letelepítéséhez. Vidéken már gyógyszerkiadó szakasszisztenst is legalább olyan nehéz találni, mint gyógyszerészt. Ám a hiány egyáltalán nem csak a “falusi patikák” problémája, dr. Mátyássi Marcell szerint “az ipari szegmensben, valamint a kórházi/klinikai területen is adódnak nehézségek”.

A frissen végzett hallgatóknak így könnyű dolguk van, már az ötödéves gyógyszertári gyakorlatra sokszor úgy veszik fel őket, hogy jól fizető állást kínálnak nekik a diplomaszerzésük utánra. Ennek ellenére ‒ hívja fel a patikatulajdonosok figyelmét a szakember ‒ ezekben a hónapokban még le lehet csapni az évi utánpótlásra!  “Diplomaosztáskor még sokan megnyerhetőek, hiszen úgy vannak vele, hogy kipihenik az államvizsga fáradalmait, és szeptember körül kezdenek majd elhelyezkedni.”

Az, hogy ki merre képzeli el, majd keresi leendő munkahelyét, az egyetemi évek során is erősen alakul. “Az elején többnyire mindenki kutatni szeretne, aztán ahogy telnek az évek, rájönnek, hogy a patikai piacon nagy szükség van rájuk, és meg is fizetik őket. Így végül jellemzően ebben a szegmensben helyezkednek el.” Mátyássi Marcell tapasztalata szerint mindezek ellenére azok választják a doktori képzést, aztán az ipart, akiknek nem csak az érdeklődésük marad meg, hanem meg is engedhetik maguknak, hogy pár évig még kevesebb bérért dolgozzanak. Akiknél a családban saját gyógyszertár van, s meg is szerették a szakmát, nyilvánvaló, hogy hazatérnek és beszállnak a patika-működtetésébe.

Ám ahol a családból nem nő ki az újabb patikusgeneráció, ott kénytelenek a piacon felkutatni az új munkatársakat. Ehhez Mátyássi Marcell szerint nincs szükség fejvadászra. Ő a Phoenix álláshirdető oldalát ajánlja (www.phoenix.hu/hu/aprohirdetesek). “Naprakész, friss hirdetések, több régiót lefednek” – jellemzi, s úgy tapasztalja, hogy mind a keresők, mind  a kínálók nagy arányban figyelik az itteni ajánlatokat.

Dr. Mátyássi Marcell: mindig a szakmai kihívásokat kerestem, foglalkoztam helyettesítő gyógyszerész közvetítésével, helyettesítéssel, jelenleg megbízott vezetői pozíciót látok el egy gyógyszertárban, emellett minden hétvégén oktatok a gyógyszertári asszisztens- és szakasszisztens-képzésben, s most éppen az e-learning oktatással kezdek el foglalkozni

S ha már hirdetés, essék szó az “átokszavakról” is: mivel lehet azonnal elriasztani a leendő munkatársakat? Bár Mátyássi Marcell tapasztalta szerint is minden gyógyszerész másra érzékeny, a “sok a munka” emlegetése nem szokott csábító lenni. Ahogy riasztó lehet a “hétvégi munkavégzés”, az “ügyelet”, az “éjszakai nyitva tartás”, valamint a “nyáron, vagy télen nincs szabadság” is.

S mitől tűnhet egy állás vonzóbbnak mint a többi, amikor kiszolgáltatott  patikavezetők minden lehetséges béren felüli juttatást bevetnek? “A cafeteria maga már nem annyira vonzó mint régebben, inkább a magasabb alapbért preferálják. A szolgálati lakás a legnagyobb húzóerő tud lenni, egy frissen végzett, éppen most függetlenedni próbáló gyógyszerész számára. Olyan helyeken, ahol a bejárás nem olyan egyszerű, vagy a gyógyszerész feladata a fiókpatika irányítása is, ott a cégautó, és az üzemanyag alapvető juttatás szokott lenni.” Az állásváltó, esetleg idősebb szakemberekkel kicsit más a helyzet, az ő esetükben az is számít, hogy éppen milyen munkát hagynak ott. “Aki egy nagy forgalmú, ügyeletes, hétvégenként nyitva tartó  gyógyszertárban dolgozik, annak csábító lehet a heti max. 40 órás nyitva tartás, a nyugodt környezetben lévő patika, még akkor is, ha a bére kevesebb lesz.”

A fiatalok inkább a szakmai kihívásokat keresik, és számukra a döntő a bér. “Ezért választják egyre többen a helyettesítő szakmát, amit egy-egy órára vetítve jobban is megfizetnek. Mindenki szeretne több tapasztalatot és legfőképpen pénzt szerezni, viszont előbb-utóbb a biztonságot és az állandóságot keresik majd.” Ami  számukra vonzó lehet, s a megtartásukat segítheti, az Mátyássi Marcell szerint “az önállóság lehetőségének biztosítása akár egy beosztott feladatköreiben, akár vezetői pozícióban”. Azzal is elérheti ezt egy tulajdonos, ha hozzásegíti munkatársát, hogy részt vásároljon a patikából, vagy együtt menedzselik majd egy új gyógyszertár megnyitását.

K.J.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>