RIEDL Phasys, a patikarobot

Tegyen egy lépést velünk a jövőbe, egy 3. generációs expediáló robottal

Cégünk a Premier G Med Onko Kft 15 éve gyógyszertári optimalizációs rendszerekkel foglalkozik. Küldetésünknek tekintjük, hogy szem előtt tartsuk a gyógyszer- és a betegbiztonság folyamatosságát és akadálymentes működését.

Megoldásaink közül kiemelkedik a kemoterápia folyamatait lefedő CATO® rendszerünk, amely az országban 2007 óta piacvezetővé vált, immár 20 intézetben használják. 2012 végén indítottuk a hazai intézeti gyógyszertári környezetbe könnyen implementálható, páratlanul gyors és költséghatékony, a szilárd gyógyszerformákat betegszinten automatizáló adagoló rendszerünk bevezetését. A HD Medi® megoldása óriási európai és nemzetközi referenciát tud felmutatni; innovatív, könnyen üzemeltethető, kis helyigényű berendezéseivel forradalmasítja a betegszintű gyógyszerelést. Jelenleg országunkban 10 ilyen gép üzemel intézeti gyógyszertárakban. Minőség, Rendszer, Innováció jegyében idén a RIEDL Phasys 3. Generációs gyógyszertári robottal egészítettük ki portfóliónkat, mind az intézeti, mind a közforgalmú gyógyszertárak részére. A piacon jelenleg a leggyorsabb (5 m/s), a legnagyobb betöltőnyílással rendelkezik (900 doboz/óra), és a legkisebb energiaigényű (maximum 48V működés közben). A legtöbb gyógyszertári környezetben beilleszthető (I, L, U alakzatban), valamint olyan szünetmentes tápegységgel rendelkezik, ami áramkimaradás esetén még 30 perc folyamatos működést biztosít.

Hogyan is működik?

A technológia nagyban megkönnyíti a gyógyszertárban felmerülő mindennapos raktározási, expediálási feladatokat. A RIEDL Phasys (PHarmacy Automation SYStem) gyógyszertári robot német fejlesztés, Marcus Riedl mérnök munkája, aki már 30 éve folyamatosan részese az első és második generációs komissiózó robotok fejlesztésének és elterjedésének Európa szerte. Ma a teljesítmény, precizitás és pontosság tekintetében a RIEDL Phasys fogókarjai képviselik a piacon elérhető legmagasabb technológiai színvonalat. Könnyebb, olcsóbb és megbízhatóbb: ezek a tulajdonságok teszik a RIEDL Phasys rendszert a legjobb gyógyszertári komissiózó automatává. Ez a termék több száz referencia hellyel rendelkezik Európában és a nagyvilágban a kis-közepes gyógyszertáraktól a nagykereskedelmi központokig. Büszkék vagyunk arra, hogy már hazánkban is teljes sikerrel működik egy tatabányai patikában. 

Egy új generáció hajnalán

Próbáljuk elképzelni, mi lehet a sikere egy jó komissió robotnak. Marcus Riedl összeszedte mindazokat a gondolatokat, tapasztalatokat, amiket az elmúlt 30 év adott neki, majd megalkotta saját termékét a RIEDL Phasyst. A piacon elérhető legnagyobb betöltőnyílással, forgófej helyett kétoldalú fogókarral, alacsony működési feszültségének köszönhetően gazdaságos az üzemeltetése, nem termel hőt, halk működése nem zavarja az officinát. Emellett a gép felépítése moduláris, bármikor bővíthető. Szinte bármely patikába könnyen beilleszthető, I, U, L alakban. Mozgásban a leggyorsabb, 5m/s így akár 10-12 méter hosszú berendezést is kiszolgál egy robot fejjel. A rendszerhez tartozik még szünetmentes tápegység is, így áramszünet esetén még 30 percig biztosított a működés.

Nálunk nincs leállás

A rendszer folyamatos távfelügyelete biztosítja az üzemben fellelhető rendellenességek azonnali azonosítását, és szakembereink megakadályozzák az ezekből adódó meghibásodást, illetve rendszerleállást. A fő rendszeralkatrészek (vagyis azok, amelyek meghibásodása a rendszer leállását okozhatják) redundánsak vagy könnyen cserélhetők. A fogókar például 8 független motorral van felszerelve, de alacsonyabb teljesítményen 4 motorral is működik, ezáltal az elromlott motorok sürgősségi karbantartás keretében kicserélhetők a gyógyszertár üzemelésének megszakítása nélkül.

A fogókar teljes működésképtelensége vagy olyan meghibásodása esetén, amelynek az okát nem könnyű meghatározni, a fogókar kevesebb, mint 15 percen belül kicserélhető, így a rendszer működőképessége azonnal visszaállítható, a probléma pedig később kivizsgálható. A rendszer 2 számítógéppel van ellátva: az éppen használt PC meghibásodása esetén egy kattintással és egy távfelügyeleti művelettel néhány perc alatt átállítható, és a rendszer újra használható. Hazai szervizcsapatunk rendelkezésre áll a nap 24 órájában és a hét minden napján.

Ha patikarobot, akkor RIEDL.

Kérje díjmentes felmérésünket, ajánlatunkat, esetleges pályázati lehetőség esetén értesítjük Önt melyet igény esetén ingyenesen elkészítünk Önnek!