A hollandok letörik a magas gyógyszerárakat

Csak 2018-ban 9 százalékkal nőttek a gyógyszerárak, ezt megelégelve a holland kormány olyan intézkedéseket vezetett be, amelyek megkerülik a nagy gyógyszergyártókat – írja a 444.hu.

A holland kormány tarthatatlannak érzi a gyógyszerek drágulását, és úgy döntött, hogy a tettek mezejére lép, és komoly állami támogatásban részesít három holland gyógyszerészeti laboratóriumot annak érdekében, hogy ők állítsák elő a gyógyszercégek által kínált méregdrága készítményeket.

Marleen Kemper, az Amszterdami Egyetemi Kórház (UMC) gyógyszerésze szerint – akinek laboratóriuma szintén kapott a holland kormány fejlesztési támogatásából  – a ritka betegségekben élők legtöbbje nem engedheti meg magának a gyógyulásához szükséges gyógyszereket, holott sokkal olcsóbban is hozzá juthatnána a készítményekhez, ha a nagy cégek nem ilyen óriási haszonnal dolgoznának.

Az egész világ érdeklődéssel figyeli a holland laborok és a nagy gyógyszergyártók egymásnak feszülését, hiszen a gyógyszerárak mindenhol az egekbe szöknek, és például Amerikában, Japánban, Kanadában és Európa többi részén is szeretnének ez ellen tenni.

Szóljon hozzá!

(Kötelező.)

(Kötelező - nem jelenik meg.)

(Nem kötelező.)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>