A korábban vártnál nagyobb lehet a Richter idei bevétele

Gyártási gondok nincsenek, bár a beszállítási átfutási idők egyre hosszabbak

A Richter euróban számolt árbevétele az idén 7-8 százalék körül, a korábban jelezettnél valamivel nagyobb mértékben nőhet – mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója hétfőn a társaság háromnegyedéves eredményeiről tartott sajtótájékoztatón.

Úgy tűnik, a tavalyi 20,3 százalékos üzemieredmény-hányadot meg tudja tartani a vállalat, a kutatás-fejlesztési kiadásai pedig jelentősen, több milliárd forinttal meghaladják az előző évit. Orbán Gábor megjegyezte, az eredmények eléréséhez fontos, hogy az árfolyamok megfelelően alakuljanak és a Covid-járvány negatív hatása enyhüljön.

A Richter vezérigazgatója hangsúlyozta, nincs gyártási gondjuk annak ellenére, hogy egyre hosszabbak a beszállítási átfutási idők, helyenként az árakban is feszültségek vannak, illetve nehézségeket tapasztalnak a fuvarozásban.

A harmadik negyedévi árbevétel és nyereség egyaránt meghaladta az elemzői várakozásokat. A társaság 2021. július és szeptember közötti összes árbevétele 157,518 milliárd forint volt, 14,4 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. Az adózott eredmény 38,487 milliárd forint lett, a tavalyi módosított adatnál 67,3 százalékkal több.

A csoport összes árbevétele a konszolidált eredménykimutatás szerint 2021. január és szeptember között elérte a 454,321 milliárd forintot, meghaladva 2020 hasonló időszakának 416,389 milliárd forintos adatát. Az adózott eredmény 94,121 milliárd forintot tett ki, 11,6 százalékkal emelkedve az előző év hasonló időszakának 84,304 milliárd forintos eredményéhez képest. (MTI)