A koronavírus terjedését és tüneteit is enyhíti egy gyógyszer az első tesztek szerint

A Regeneron biotech vállalat korai teszteredményei szerint a koronavírus betegek kezelésére gyártott antitest-készítmény hatásosnak tűnik: csökkenti a vírus jelenlétét a betegek szervezetében és enyhíti a tüneteket.

A legnagyobb állapotjavulást azoknál a pácienseknél érte el a Regeneron készítménye, akiknél a vírusra nem reagált megfelelő természetes immunválasszal a szervezetük.

Az eddigi eredményekre eddig mindössze 275 páciens vizsgálatával jutottak, jelenleg 1000 főn tesztelik az antitest-készítményt, de az eredmények nagyon biztatóak szakemberek szerint.

A gyógyszert használó betegek körében a jelek szerint csökkent az orvosi látogatások szükségességének száma is, enyhe tünetekkel vészelik át a betegséget, és egyetlen beteg sem került kórházba a tesztalanyok közül – állítja a vállalat.

A teszteredmények szerint a készítmény a vírus jelenlétét is csökkenti a torokban, garatban, ez azt jelenti, hogy kevésbé fertőznek a betegek. Ugyanakkor a társaság az eddigi eredményeket egy közleményben adta ki, nem tudni, hogy az eredményeket más kutatók is validálták-e, és hogy mennyire megbízhatók az eddigi eredmények.

Forrás: portfolio.hu (CNN)