A mentőknek ajánlották fel egyhavi tiszteletdíjukat a Richter  vezető testületeinek tagjai

A Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságának és Felügyelőbizottságának valamennyi tagja felajánlotta egyhavi tiszteletdíját a koronavírus-járvány elleni küzdelemben kiemelt szerepet betöltő Országos Mentőszolgálat (OMSZ) orvosainak és ápolóinak. Az összesen 6 millió forintos felajánlást az OMSZ dolgozóinak rekreációját szolgáló egyesület számára utalták át.

Magyarországi központú gyógyszeripari vállalatként a Richter kiemelt figyelmet fordít a hazai egészségügyre. Alapítványai és társadalmi felelősségvállalási programjai keretében a vállalat évről-évre jelentős összeget fordít a hazai egészségügyi intézmények, illetve a magyar lakosság egészségének fejlesztésére. A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre tekintettel a Richter Igazgatóságának és Felügyelőbizottságának tagjai úgy döntöttek, hogy egyhavi tiszteletdíjukat a mentőszolgálat dolgozóinak rekreációját szolgáló egyesületnek utalják át. 

„A Richter vezető testületeinek valamennyi tagja osztozik abban az elkötelezettségben, amelyet cégünk is tanúsít a hazai egészségügy és a benne dolgozók iránt. Különösen fontosnak érezzük, hogy ezzel a felajánlással is azokat támogassuk, akik ebben a rendkívüli, megpróbáltatásokkal teli időszakban is erejükön felül teljesítve, a frontvonalban harcolnak annak érdekében, hogy a magyar lakosság egészségét védjék a koronavírus elleni küzdelemben” – mondta el a felajánlás kapcsán Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke. 

„A mentőknek komoly lelki és fizikai terheléssel kell szembenézniük a koronavírus járvány kapcsán. Mindent megteszünk az egészségük védelméért, és már most hozzákezdtünk a rehabilitáció, rekreáció lehetőségeinek megteremtéséhez is, amiben a Richter Gedeon Nyrt. támogatása komoly segítséget jelent. Köszönjük! – nyilatkozta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.