A Phoenix gyógyszeradománnyal segíti a menekülteket

Gyógyszerészek felajánlásait is várják

A Phoenix Magyarország a kialakult helyzetben kötelességének érzi, hogy támogassa az ukrán lakosságot és a menekülteket – közölte a cégcsoport.

A gyógyszer-nagykereskedő mintegy 30 ezer doboz gyógyszert és egyéb terméket ajánl fel a rászorulóknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve.

A cégcsoport bevonta az adománygyűjtő akciójába gyógyszerész partnereit is, akik terméket vagy pénzbeli adományt ajánlhatnak fel, a Phoenix pedig segít a termékek összegyűjtésében és eljuttatásában a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. Ezenkívül a cégcsoport rendelkezésre bocsátja 40 férőhelyes balatonlellei üdülőjét, hogy átmeneti otthont biztosítson a menekült családoknak.

„Gondolatban mindazokkal vagyunk, akik ebben a nagyon nehéz időszakban az életüket féltve elhagyni kényszerültek otthonaikat vagy még erre sem volt lehetőségük. Szeretnék köszönetet mondani minden partnerünknek és munkatársunknak, hogy ilyen gyorsan és hatékonyan járulnak hozzá az ukrán lakosság fájdalmának enyhítéséhez” – mondta Wolfgang Wallisch, a Phoenix Magyarország igazgatóságának elnöke.