A Phoenix Pharma lett az új fóti sportcsarnok névadója

Fót városa és a Phoenix Pharma Zrt. közötti hosszútávú együttműködés eredményeképp az újonnan épült városi sportcsarnok a Phoenix Sportcsarnok Fót nevet kapja. A csarnokot október 2-án adták át – közölte a cég.

Azt írják, a gyógyszer-nagykereskedő számára külön örömöt jelent, hogy az együttműködés egy szimbolikus, új és modern közösségi térrel kapcsolatban jött létre, és egyszerű kapcsolódási pontokat találni az egészségügyi szolgáltatás és a sport között.

Egészséget szállítanak

„Gyógyszerekkel kapcsolatos logisztikával és szolgáltatásokkal foglalkozunk, ‘egészséget szállítunk’. Magyarországon piacvezető gyógyszer-nagykereskedőként gondoskodunk arról, hogy a gyógyszerek a megfelelő időben és mennyiségben, szakszerűen kerüljenek a gyógyszertárakba és kórházakba. Felelősségünknek érezzük, hogy napi szinten járuljunk hozzá az ország lakosságának biztonságos gyógyszerellátásához, illetve azt is, hogy lehetőségeink szerint próbáljuk támogatni a társadalom általános egészségügyi állapotának javulását. A sport egyértelműen hozzájárul ehhez, az új csarnok pedig sok-sok gyereket és felnőttet segít a tudatosabb életmód irányába azzal, hogy teret biztosít a játéknak, szórakozásnak, versengésnek, egyszóval a mozgásnak” – áll a közleményben.

„Fóton van nemcsak a legnagyobb és legmodernebb gyógyszerraktárunk, hanem a hat gyógyszerkereskedelmi telephelyet működtető vállalat irányítását végző központunk is. A mintegy 600 munkatársunkból 250 fő dolgozik Fóton, közülük 110 kollégánk helyi illetőségű. A Phoenix több mint 30 éve költözött a városba, így az központi helyet foglal el a szívünkben, és komoly felelősséget érzünk a település és lakói iránt” – mondta Kaló Tamás, a cég vezérigazgatója.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy egy olyan kezdeményezés mellé állhatunk, amely közvetlenül szolgálja a fóti és a környékbeli települések polgárainak egészségmegőrzését. Bízunk abban, hogy hozzá tudunk járulni a közösségépítéshez, amelynek a Phoenix is szerves része. Azt kívánom Fót lakóinak, hogy örömmel használják ezt a szép, modern sportközpontot!” – tette hozzá Kaló Tamás.