A Richter-Helm Biologics és az INOVIO kibővítik megállapodásukat

A Richter-Helm Biologics, a Richter Gedeon Nyrt. (“Richter”) és a Helm AG közös tulajdonú vállalata, amely mikrobiális biotechnológiai bérfejlesztést és gyártást végez, ma bejelentette, hogy megállapodást kötött az Egyesült Államokban bejegyzett INOVIO-val (NASADAQ: INO) fennálló gyártási partnerkapcsolat kiterjesztése céljából. A megállapodás tárgya az INOVIO fejlesztés alatt álló COVID-19 elleni DNS-alapú oltóanyagának nagy volumenű gyártására vonatkozik. Az INO-4800 oltóanyagnak jelenleg folynak a fázis 1 klinikai vizsgálatai az Egyesült Államokban,  amely a nyár folyamán eljuthat  akár a hatásosságot mérő fázis 2/3 klinikai szakaszba is.

Az INOVIO 2014 óta működik együtt a Richter-Helm BioLogics-al. Az INOVIO a VGXI, Inc által kifejleszett technológiára alapozva fektette le a Richter-Helm BioLogics-nál a saját DNS-alapú gyógyszer platformjához szükséges plazmid kereskedelmi forgalom célú gyártástechnológiáját. A technológia transzfer sikerét korábbi projektek már igazolták.

Az INOVIO nemzetközi együttműködést hozott tető alá partnerekkel és társfinanszírozókkal annak érdekében, hogy minél jobban felgyorsíthassa az INO-4800 fejlesztését.

“Ez az együttműködés tovább erősíti a Richter-Helm Biologicsnak, mint tapasztalt és megbízható mikrobiális biológiai készítmények bérfejlesztését és gyártását végző vállalatnak a pozicióját. Ez a megállapodás egyúttal kiváló példája annak az elköteleződésnek, ami a Richtert jellemzi a Csoport biológiai készítmények előállítására szánt erőforrásai további bővítésének irányában”, mondta dr. Bogsch Erik, a Biotechnológiai Üzletág igazgató helyettese.